pieczenie 22.01.2022

jabłko charlotte na patelni

50 min
8 porcji
Charlotte jabłkowa na patelni
elenarui, stock.adobe.com
0

Nie chcesz ponownie włączyć piekarnika? Możesz ugotować pyszną Charlotte jabłkową na patelni. Ważne jest, aby ciasto równomiernie się rozgrzało, dlatego patelni należy używać tylko ciężkiej, z grubym dnem i bokami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ubij jajka z cukrem na puszystą pianę.

Dodaj esencję waniliową i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Jabłka obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny.

Posmaruj patelnię masłem i ułóż jabłka.

Przykryj równomiernie ciastem, przykryj szczelnie i gotuj przez 15 minut na średnim ogniu.

Za pomocą dwóch łopatek ostrożnie odwróć Charlotte. Zmniejsz ogień i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10 minut pod przykryciem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy