Przepis spodoba się każdemu, kto trzyma się postu lub podąża za figurą. Pyszne naleśniki są przygotowywane bez jajek i produktów mlecznych, a cukier zastępuje miód. Aby uniknąć używania dużej ilości oleju podczas smażenia, gotuj na nieprzywierającej patelni.
Składniki
- Dynia - 300 g
- mąka - 250 g
- miód - 3 art.
- esencja waniliowa - 2 krople
- mielony cynamon - 0,5 łyżeczka
- sól - na czubku noża
- Olej roślinny (do smażenia) – 4 art.
- woda - 50 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz dynię, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.
Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
Ugotowaną dynię zetrzyj tłuczkiem lub zmiel blenderem zanurzeniowym.
Dodaj esencję waniliową, mielony cynamon, sól i miód.
W małych porcjach dodaj przesianą mąkę i wymieszaj.
Nasmaruj patelnię olejem i dobrze podgrzej. Łyżką wyłożyć małe wyspy ciasta i smażyć na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy