pieczenie 15.02.2022

Chude placki z dyni

35 min
4 porcje
Chude placki z dyni
manyakotic, stock.adobe.com
0

Przepis spodoba się każdemu, kto trzyma się postu lub podąża za figurą. Pyszne naleśniki są przygotowywane bez jajek i produktów mlecznych, a cukier zastępuje miód. Aby uniknąć używania dużej ilości oleju podczas smażenia, gotuj na nieprzywierającej patelni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz dynię, pokrój na małe kawałki i umieść na patelni.

Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Ugotowaną dynię zetrzyj tłuczkiem lub zmiel blenderem zanurzeniowym.

Dodaj esencję waniliową, mielony cynamon, sól i miód.

W małych porcjach dodaj przesianą mąkę i wymieszaj.

Nasmaruj patelnię olejem i dobrze podgrzej. Łyżką wyłożyć małe wyspy ciasta i smażyć na złoty kolor z obu stron.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy