pieczenie 14.02.2022

placki z kalafiora, zielonego groszku i marchewki

35 min
5 porcji
Naleśniki z kalafiora, zielonego groszku i marchewki
nata_vkusidey, stock.adobe.com
0

Tym razem ugotujemy naleśniki na suchej patelni i dodamy odpowiednią ilość oleju do ciasta wraz ze smażeniem. Ta technika pozwala przygotować smaczne i niskotłuszczowe danie. Jeśli chcesz, aby ciasto było jeszcze delikatniejsze, dodaj łyżkę kwaśnej śmietany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż kalafior na kwiatostany i gotuj w osolonej wodzie przez 10 minut.

W osobnym rondlu gotuj zielony groszek do miękkości.

Posiekaj warzywa i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki.

Rozgrzej olej roślinny na patelni, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.

Połącz kalafior, zielony groszek, smażoną cebulę z marchewką i zieleniną.

Rozgnieć za pomocą popychacza lub zmiel za pomocą blendera zanurzeniowego.

Dodaj jajka, mąkę, sól i mielony pieprz. Mieszaj masę, aż będzie gładka.

Rozgrzej suchą patelnię, ułóż Wyspy ciasta i smaż przez 1,5 minuty z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy