Główną różnicą między naleśnikami a naleśnikami jest struktura ciasta i rozmiar. Zawsze są bardziej bujne, przewiewne i większe. Uwielbiam gotować naleśniki na małej patelni. Jeśli nie, wlej trochę ciasta na środek zwykłej patelni.
Składniki
- jaja kurze - 2 kawałki
 - mleko - 1 szkło
 - mąka - 220 g
 - proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
 - cukier puder - 2 art.
 - wanilina - na czubku noża
 - Olej roślinny (bez zapachu) – 40 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Jajka lekko ubij z cukrem pudrem i wanilią.
Wlej ciepłe mleko i mieszaj, aż będzie gładkie.
Dodaj mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i ponownie wymieszaj.
Rozgrzej olej na patelni, wlej trochę ciasta i smaż przez 3 minuty.
Delikatnie odwróć na drugą stronę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 2-3 minuty. Powtórz z resztą ciasta, w razie potrzeby uzupełniając patelnię olejem.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy