Często robię placki z różnymi dodatkami. Jest smaczniejszy, a jeśli są to owoce, warzywa lub warzywa, jest również zdrowszy. Tym razem proponuję zagnieść ciasto na kefir i użyć dowolnych zielonych warzyw jako dodatku.
Składniki
- kefir (pogrubiony) – 200 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 180 g
- Zieleń (Dowolna) – 10 g
- soda spożywcza - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
- Olej roślinny (do smażenia) – 80 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj lub zmiel warzywa w blenderze.
Wymieszaj ciepły kefir i sodę.
Dodaj sól, jajko, zioła i mąkę. Mieszaj, aż będzie gładka.
Rozgrzej olej na patelni, łyżką małe placki i smaż na złoty kolor z obu stron.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy