Pizza na patelni jest świetna, ponieważ jest szybka i łatwa w przygotowaniu. Nawet jeśli nie masz piekarnika lub nie chcesz go rozgrzać, ta opcja jest zawsze dostępna. Dzielę się jednym z moich ulubionych przepisów na bekon i ser. Możesz uzupełnić nadzienie według własnego gustu.
Składniki
- śmietana - 5 art.
- woda - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 3 art.
- sos pomidorowy - 2 art.
- ser - 80 g
- boczek - 60 g
- papryka - 0.5 kawałki
- cebula - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę i smaż na złoty kolor. Dodaj boczek i smaż przez kolejną minutę.
Wymieszaj śmietanę, wodę, masło, jajko i mąkę i umieść ciasto na patelni. Posmaruj sosem pomidorowym.
Pokrój paprykę w kostkę i ułóż razem z boczkiem i cebulą. Posyp tartym serem.
Gotuj pizzę na patelni przez 15 minut pod przykryciem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy