galaretka z czerwonej porzeczki z pomarańczą

30 min
4 porcje
Galaretka z czerwonej porzeczki z pomarańczą
Magrig, stock.adobe.com
0

Moim ulubionym sposobem na urozmaicenie klasycznej galaretki jagodowej z czerwonej porzeczki jest dodanie do niej odrobiny pomarańczy. W dalszej części przepisu powiem Ci, jak najlepiej to zrobić. Taki przedmiot cieszy nie tylko wspaniałym smakiem, ale także niepowtarzalnym aromatem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel porzeczki i miąższ pomarańczy blenderem.

Przetrzyj wszystko przez sito i dodaj cukier do przedmiotu obrabianego.

Doprowadzić do wrzenia i gotować galaretkę przez 15 minut.

Zwiń go w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy