dżem jabłkowy w piekarniku

1 godz. 40 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy w piekarniku
Tatiana Kochkina, stock.adobe.com
0

Dżem jabłkowy w piekarniku to wspaniały sposób na zachowanie zdrowych właściwości owoców i cieszenie się ich smakiem o każdej porze roku. Aromatyczny i delikatny, jest przygotowywany przy minimalnym zaangażowaniu i stanowi doskonały deser i dodatek do innych potraw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz i pokrój jabłka. Dodaj cukier i wodę.

Włóż je do formy i przykryj pokrywką lub folią.

Wyślij do piekarnika na 20 minut w 180 stopniach.

Następnie piecz przez około godzinę w temperaturze 120 stopni.

Okresowo mieszaj dżem.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy