dżem z żółtej śliwki wiśniowej bez pestek

45 min
4 porcje
Dżem z żółtej śliwki wiśniowej bez pestek
Victoria Kondysenko, stock.adobe.com
0

Miłośnicy kwaśnego, wcale nie mdłego dżemu z pewnością docenią dżem ze śliwki wiśniowej. Będzie szczególnie smaczny, jeśli ugotujesz go bez pestek, aby nic nie przeszkadzało w zabawie w tym procesie. Mówię Ci, jak to zrobić poprawnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Napełnij śliwkę wiśniową wodą i gotuj przez około 20 minut, aż będzie miękka.

Przetrzyj owoce przez sito i wymieszaj puree z cukrem.

Ponownie zagotuj i gotuj przez około 20 minut na małym ogniu.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy