lecho w powolnej kuchence na zimę

1 godz. 0 min.
8 porcji
Lecho w powolnej kuchence na zimę
Natalia, stock.adobe.com
0

Czy wiesz, że apetyczne lecho można łatwo przygotować na zimę w powolnej kuchence? Wystarczy posiekać warzywa i umieścić w misce, przestrzegając zalecanych proporcji i konsystencji. Danie okazuje się zaskakująco pachnące i smaczne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Paprykę przekrój na pół, obierz nasiona i łodygi, posiekaj.

Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.

Zetrzyj marchewki, obierz cebulę i drobno posiekaj.

Wlej masę pomidorową do miski multicookera. Włącz program "gaszenie" na 50 minut.

Po 10 minutach dodaj czarny pieprz, cukier, sól, cebulę i marchewkę.

Po 15 minutach dodaj paprykę.

2 minuty przed końcem programu wlej ocet i wymieszaj.

Po sygnale umieść gorące lecho w suchych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy