Uwielbiasz pierniki? Wtedy na pewno pokochasz te pikantne pączki! Przyprawy nadają ciastu nie tylko niepowtarzalny smak i aromat, ale także zabarwiają go na apetyczny kolor. Najważniejsze, aby nie dodawać ich zbyt wiele, w przeciwnym razie pojawi się gorycz.
Składniki
- mąka - 350 g
 - mleko - 120 ml
 - jaja kurze - 1 rzecz
 - proszek do pieczenia ciasta - 2 łyżeczka
 - mielony imbir - 0,5 łyżeczka
 - mielony cynamon - 0,5 łyżeczka
 - cukier - 2 art.
 - sól - na czubku noża
 - Olej roślinny - 300 ml
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia, cynamon i mielony imbir.
Lekko ubij jajko z cukrem i mlekiem.
Wymieszaj oba półfabrykaty, dodaj 2 łyżki.olej roślinny i zagnieść ciasto.
Uformuj ciasto w grube kiełbaski, pokrój w poprzek na kawałki o grubości 5-7 centymetrów.
Rozgrzej olej na głębokiej patelni, usmaż pączki do miękkości i połóż na ręczniku papierowym.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy