pieczenie 18.03.2022

pączki z imbirem i cynamonem

50 min
4 porcje
Pączki imbirowo
beats_, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz pierniki? Wtedy na pewno pokochasz te pikantne pączki! Przyprawy nadają ciastu nie tylko niepowtarzalny smak i aromat, ale także zabarwiają go na apetyczny kolor. Najważniejsze, aby nie dodawać ich zbyt wiele, w przeciwnym razie pojawi się gorycz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, sól, proszek do pieczenia, cynamon i mielony imbir.

Lekko ubij jajko z cukrem i mlekiem.

Wymieszaj oba półfabrykaty, dodaj 2 łyżki.olej roślinny i zagnieść ciasto.

Uformuj ciasto w grube kiełbaski, pokrój w poprzek na kawałki o grubości 5-7 centymetrów.

Rozgrzej olej na głębokiej patelni, usmaż pączki do miękkości i połóż na ręczniku papierowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy