pieczenie 22.01.2022

rogaliki ze świeżymi jagodami

40 min
12 porcji
Rogaliki ze świeżymi jagodami
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Możesz nawet zrobić pyszne rogaliki ze świeżymi jagodami. Jagody należy zmielić w blenderze, wymieszać z cukrem i skrobią. Dzięki ostatniemu składnikowi masa stanie się gęsta i nie wypłynie podczas pieczenia. Dzielę się prostym przepisem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozmrozić ciasto francuskie w temperaturze pokojowej.

Umyj jagody i dokładnie osusz.

Zmiel jagody w blenderze. Dodaj cukier, skrobię kukurydzianą i wymieszaj.

Rozwałkuj ciasto na żądaną grubość i pokrój w identyczne trójkąty.

Połóż trochę masy jagodowej na szerokiej krawędzi półfabrykatów.

Wsuń krawędzie do środka, aby nadzienie nie wyciekło i zwiń luźne bułki.

Wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia i ułóż rogaliki, pozostawiając wystarczająco dużo miejsca między nimi.

Jajko wstrząśnij widelcem i posmaruj rogaliki silikonową szczotką.

Piecz przez 10 minut w piekarniku o temperaturze 210 stopni, a następnie zmniejsz do 180 stopni i gotuj przez kolejne 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy