Ten przepis nie wymaga cukru i jajek, ale zamiast zwykłego mleka używa się płatków owsianych. Smażyć naleśniki lepiej na suchej patelni lub z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Zamiast miodu można użyć słodzika.
Składniki
- mąka - 160 g
- mleko (owsiane) – 1 szkło
- miód (płynny) – 3 art.
- skrobia kukurydziana - 2 łyżeczka
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
- olej kokosowy - 40 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia, skrobię i wanilinę.
Dodaj ciepłe mleko, miód i mieszaj, aż się połączą.
Posmaruj patelnię olejem kokosowym, podgrzej i ułóż 2-3 łyżki ciasta.
Smażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony. Powtórz kroki z resztą ciasta.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy