pieczenie 14.03.2022

wegańskie naleśniki

30 min
4 porcje
Wegańskie naleśniki
Alisa, stock.adobe.com
0

Ten przepis nie wymaga cukru i jajek, ale zamiast zwykłego mleka używa się płatków owsianych. Smażyć naleśniki lepiej na suchej patelni lub z dodatkiem niewielkiej ilości oleju. Zamiast miodu można użyć słodzika.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połącz przesianą mąkę, proszek do pieczenia, skrobię i wanilinę.

Dodaj ciepłe mleko, miód i mieszaj, aż się połączą.

Posmaruj patelnię olejem kokosowym, podgrzej i ułóż 2-3 łyżki ciasta.

Smażyć na średnim ogniu przez 3-4 minuty z każdej strony. Powtórz kroki z resztą ciasta.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy