pieczenie 22.07.2022

chaczapuri z suluguni i ziołami na patelni

35 min
8 porcji
Chaczapuri z suluguni i ziołami na patelni
Hihitetlin, stock.adobe.com
0

Zdarza się, że nie ma czasu i energii na majstrowanie przy piekarniku. Albo po prostu znalazłeś się w mieszkaniu, w którym go nie ma. Czy to powód do rezygnacji z ulubionych potraw? Oczywiście, że nie! Dlatego dzisiaj powiem Ci, jak gotować chaczapuri z suluguni i ziołami na patelni!

Składniki

do testu:
dLAN nadzienia:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj suluguni i wymieszaj ze wszystkimi posiekanymi ziołami.

Dodaj drożdże, cukier i sól do ciepłego mleka i wymieszaj.

Dodaj jajka i stopione masło i ponownie wymieszaj.

Stopniowo dodawaj mąkę, zagniataj ciasto i utrzymuj ciepło przez 40 minut.

Podziel ciasto, rozwałkuj, zawiń nadzienie serowe w każdą tortillę i ponownie rozwałkuj.

Grilluj chaczapuri na patelni pod przykryciem na małym ogniu przez około 5 minut na stronę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy