pieczarki w puszkach

3 godz. 0 min.
2 porcje
Pieczarki w puszkach
5ph, stock.adobe.com
0

Domowa uczta rzadko jest kompletna bez talerza pieczarek w puszkach. Oczywiście można je kupić gotowe, ale będzie o wiele smaczniejsze, jeśli zrobisz je sam – z ulubionymi przyprawami i zrównoważonymi proporcjami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz pieczarki i gotuj przez 5-7 minut we wrzącej wodzie.

Zagotuj 2 szklanki wody ze wszystkimi przyprawami, cukrem i solą.

Wypełnij grzyby solanką i pozostaw na 2-2, 5 godziny.

Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 15 minut.

Wlej ocet i zwiń pieczarki w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy