pieczenie zupy w puszkach na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Smażenie zupy w puszkach na zimę
0

Moją niekochaną częścią robienia jakichkolwiek zup jest smażenie. Bardzo proste, ale zajmuje dodatkowy czas. Dlatego naprawdę lubię zbierać go raz na przyszłość – w puszkach na zimę. Co więcej, możesz używać młodych warzyw.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj cebulę i paprykę.

Smaż warzywa na oleju przez 15 minut.

Zmniejsz ogień i gotuj je pod przykryciem przez kolejne 20 minut.

Dodaj sól, cukier i ocet. Dusić przez kolejne 10 minut.

Zwiń opatrunek do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy