śledzie w puszkach z warzywami na zimę

1 godz. 55 min.
6 porcji
Śledź w puszkach z warzywami na zimę
Akira Kaelyn, stock.adobe.com
0

Te konserwy świetnie pomagają, gdy nie ma czasu na przygotowanie obiadu. Otwórz słoik śledzia w puszkach z warzywami, połóż na ładnym talerzu i podawaj z chlebem. Radzę gotować to danie w grubościennym kotle.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój filety śledziowe na duże kawałki.

Obierz i pokrój pomidory.

Zetrzyj marchewki, posiekaj ostrą paprykę i obraną cebulę.

W głębokim kotle rozgrzej olej, dodaj cebulę i marchewkę i smaż przez 3-5 minut.

Dodaj ostrą paprykę, pomidory i przyprawy. Dusić wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj kawałki śledzia, wodę zmieszaną z cukrem i solą. Przykryj i gotuj przez 1,5 godziny na małym ogniu.

Ułóż gorące przetwory w wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy