dżem chili

1 godz. 35 min.
25 porcji
Dżem chili
Nelli Kovalchuk, stock.adobe.com
0

Dżem chili jest powszechny w południowych regionach Włoch. Gotuje się, zwija w słoiki i otwiera dopiero po 1,5-2 miesiącach. Tyle czasu zajmuje zaparzenie dżemu i połączenie smaków. Spróbuj i zanurzyć się w magii kuchni włoskiej!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Bułgarski i chili obierz nasiona, łodygi i pokrój na małe kawałki.

Umieść półfabrykaty w głębokim rondlu, dodaj cukier, wino i sól.

Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1 godzinę.

Puree masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Ustaw na małym ogniu i gotuj przez kolejne 20-25 minut, często mieszając.

Ułóż gorący dżem w czystych, suchych słoikach, zwiń i zawiń w ciepły koc.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy