lecho z zielonych pomidorów na zimę

40 min
8 porcji
Lecho z zielonych pomidorów na zimę
Deno, stock.adobe.com
0

Postanowiłem kontynuować eksperymenty kulinarne z konserwami i zrobiłem lecho z zielonych pomidorów. Aby przedmiot nie zmienił koloru, nie należy dodawać pasty pomidorowej. Ponadto wskazane jest wybranie papryki w kolorze żółtym lub zielonym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, obraną paprykę i cebulę.

Wszystko wymieszaj w głębokim rondlu, dodaj cukier, sól i gotuj przez 15 minut.

Dodaj olej, czosnek i przyprawy przepuszczone przez prasę. Zmniejsz ogień do minimum i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym lecho, zwiń i owiń ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy