marynata z grzybami na zimę

1 godz. 30 min.
8 porcji
Marynata z grzybami na zimę
0

Uwielbiam zaopatrywać się nie tylko w sezonowe warzywa i owoce na zimę, ale także w rodzaj półproduktów, które znacznie upraszczają gotowanie w przyszłości. Na przykład taka marynata z grzybami jest już kompletnym gotowym daniem, które wystarczy podgrzać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz jęczmień perłowy wcześniej przez noc i gotuj do połowy.

Zmiel wszystkie warzywa i grzyby na marynatę. Obierz pomidory i drobno posiekaj.

Smaż marchewki na oleju przez 5 minut. Dodaj cebulę i kapustę i gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj ogórki, sól, cukier i ocet i gotuj przez kolejne 5 minut.

Dodaj posiekane grzyby. Jeśli są to świeże drewno, najpierw spawaj je osobno przez 20 minut.

Dodaj pomidory, przyprawy i jęczmień.

Dusić wszystko razem przez kolejne 40 minut na małym ogniu, a następnie zwinąć w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
Przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy