Zimą, gdy ciągle brakuje witamin, marynowane warzywa będą najlepszym sposobem na zadbanie o zdrowie i odporność. Jest to również wspaniała różnorodność diety i bardzo dostępna w szczycie sezonu zbiorów. Tym razem powiem Ci, jak marynować ogórki po koreańsku.
Składniki
- ogórki - 1.5 kg
- marchew - 2 kawałki
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 1 Głowa
- kolendra - 1 pęczek
- ocet - 100 ml
- Olej roślinny - 100 ml
- sól - 1 art.
- cukier - 2 art.
- mielona kolendra - 1 łyżeczka
- nasiona gorczycy - 1 art.
- przyprawy i przyprawy (Koreański) – 1 saszetka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj ogórki i marchewki na koreańskiej tarce.
Posiekaj cebulę, kolendrę i czosnek. Możesz dodać chili.
Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw ogórki na 4-5 godzin.
Włóż je szczelnie do wysterylizowanych słoików, zalej pozostałym sokiem.
Sterylizuj ogórki przez kolejne 15 minut i zwiń.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy