kiszone ogórki w stylu koreańskim na zimę

6 godz. 0 min.
4 porcje
Ogórki kiszone po koreańsku na zimę
0

Zimą, gdy ciągle brakuje witamin, marynowane warzywa będą najlepszym sposobem na zadbanie o zdrowie i odporność. Jest to również wspaniała różnorodność diety i bardzo dostępna w szczycie sezonu zbiorów. Tym razem powiem Ci, jak marynować ogórki po koreańsku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj ogórki i marchewki na koreańskiej tarce.

Posiekaj cebulę, kolendrę i czosnek. Możesz dodać chili.

Wymieszaj wszystkie składniki i pozostaw ogórki na 4-5 godzin.

Włóż je szczelnie do wysterylizowanych słoików, zalej pozostałym sokiem.

Sterylizuj ogórki przez kolejne 15 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy