Kharcho bez śliwek na zimę

1 godz. 0 min.
6 porcji
Kharcho bez śliwek na zimę
Anna żurawia, stock.adobe.com
0

Często we współczesnym zgiełku brakuje czasu na przygotowanie obiadu. Następnie stosuje się fast foody i zamawianie jedzenia przez Internet. Ale jest też opcja-pomyśl o tym z wyprzedzeniem, przygotuj sałatki i zupy na zimę. Pamiętaj, aby ugotować Kharcho bez śliwek, jest niesamowicie smaczny!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i posiekaj w blenderze.

Posiekaj zioła, ostrą paprykę i obraną cebulę. Zetrzyj marchewki.

Wysuszyć orzechy na patelni i zmielić w blenderze.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju na złoty kolor.

Dodaj pomidory, chmiel-suneli i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.

Dodaj wodę, ostrą paprykę, sól, posiekany czosnek, orzechy, zioła i umyty ryż. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 30 minut.

Wlej ocet, włóż do czystych słoików i szczelnie zamknij pokrywkami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy