Pomimo wszystkich swoich zalet Olivier jest dość obfitą i ciężką sałatką. Ale można to zrobić trochę łatwiej. Na przykład czasami wystarczy usunąć ziemniaki. A następnie w przepisie powiem Ci, jak to zrobić, a co najważniejsze – jak dostosować Pozostałe proporcje składników.
Składniki
- gotowana kiełbasa - 300 g
- marchew - 2 kawałki
- jaja kurze - 4 kawałki
- zielony groszek - 300 g
- ogórki - 2 kawałki
- ogórki kiszone - 2 kawałki
- żółtka (gotowane) – 2 kawałki
- śmietana - 8 art.
- musztarda - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ugotuj marchewki i jajka. Pozwól im ostygnąć.
Pokrój wszystkie składniki Oliviera w drobną kostkę.
Do dressingu zmiel śmietanę z sokiem z cytryny, musztardą i gotowanymi żółtkami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy