sałatki 22.01.2022

Sałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej ryby

20 min
6 porcji
Sałatka z kapusty pekińskiej i czerwonej ryby
thayra83, stock.adobe.com
0

Sałatki to zawsze odrobina kreatywności. Można je przygotować z różnych składników, próbując nowych kombinacji smakowych. Pewnego dnia w trakcie takich poszukiwań udało mi się przygotować pyszną sałatkę z kapusty pekińskiej, czerwonej ryby, marchwi i sezamu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kapustę pekińską, osusz i obierz górne liście.

Zetrzyj marchewki, drobno posiekaj warzywa.

Opłucz czerwoną rybę, dokładnie osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na małe kawałki.

Roztop masło na patelni, ułóż rybę i smaż przez 4 minuty z każdej strony.

Połóż gotową rybę na talerzu, skrop sokiem z cytryny i posyp mieloną kolendrą.

Połącz kapustę, marchewkę, zioła, oliwę z oliwek i sól.

Dodaj rybę i delikatnie wymieszaj szczypcami do sałatek. Posyp sezamem na wierzchu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy