Miłośnikom konserw rybnych radzę mieć w magazynie kilka domowych przepisów. Po pierwsze, znacznie zaoszczędzi czas i pieniądze na zakupach w przyszłości. Po drugie, naturalnie domowe Ryby z warzywami w słoikach są zawsze zdrowsze niż zakupione.
Składniki
- ryba - 2 kg
- pomidory - 2 kg
- cebula - 500 g
- marchew - 700 g
- cukier - 0.25 szklanki
- Olej roślinny - 0.5 szklanki
- sól - 1.5 art.
- liść laurowy - 3 kawałki
- ziele angielskie - 1 art.
- ocet - 70 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i przepuść przez maszynę do mięsa.
Losowo pokrój marchewki i cebulę.
Wypatrosz rybę i pokrój filety na średnie kawałki.
Zagotuj pomidora, dodaj tam warzywa, olej, cukier i sól i gotuj przez godzinę na małym ogniu.
Dodaj wszystkie przyprawy i ryby. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 30 minut.
Wlej ocet, wymieszaj i zwiń przedmiot do sterylnych słoików.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy