bakłażan bez octu na zimę

34 min
6 porcji
Bakłażan bez octu na zimę
SabinePoussin, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się z wami świetnym przepisem na bakłażany bez octu na zimę. Warzywa są wstępnie gotowane w osolonej wodzie z przyprawami. Zamiast oleju roślinnego można użyć kukurydzy lub oliwy tłoczonej na zimno.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana na małe kawałki.

Zagotuj wodę, dodaj sól, cukier, przyprawy i bakłażany.

Gotuj przez 5 minut i wrzuć do durszlaka.

Obierz cebulę i posiekaj.

Wymieszaj bakłażany z cebulą i włóż do czystych, suchych słoików.

Równomiernie rozprowadź olej na słoikach, sterylizuj przez 15 minut i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy