lecho z fasolą i koncentratem pomidorowym na zimę

1 godz. 10 min.
18 porcji
Lecho z fasolą i koncentratem pomidorowym na zimę
teatian, stock.adobe.com
0

W oryginalnym przepisie lecho składa się z papryki i świeżych pomidorów. Proponuję spróbować równie smacznej opcji-lecho z fasolą i koncentratem pomidorowym. Przygotowanie tego dania zajmie nieco ponad godzinę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz fasolę, zalej zimną wodą i odłóż na bok na 4 godziny.

Paprykę, cebulę obrać i pokroić.

Połącz posiekane warzywa, koncentrat pomidorowy, sól, cukier i olej. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj fasolę i gotuj przez kolejne 40 minut.

Dodaj czosnek i przyprawy przepuszczone przez prasę. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i włóż do wysterylizowanych słoików. Zwinąć, odwrócić do góry nogami i owinąć grubym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy