dżem z yoshty

25 min
12 porcji
Dżem yoshta
Anzhela, stock.adobe.com
0

W wyniku skrzyżowania czarnej porzeczki i agrestu pojawiła się yoshta. Dojrzałe jagody są zaskakująco słodkie i pachnące. Spróbuj zrobić dżem yoshta! Ilość cukru można dostosować do własnych upodobań.

Składniki

  • Yoshta - 3 kg
  • cukier - 2 kg
  • kwas cytrynowy - 0,5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj Yoshtu, dokładnie spłucz i włóż do rondla.

Przykryj cukrem i pozostaw na 3-5 godzin.

Umieść garnek na małym ogniu i gotuj przez 10 minut.

Dodaj kwas cytrynowy, gotuj przez kolejne 2 minuty i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy