Makaron z grzybami, śmietaną i bulionem jest bardzo smaczny i aromatyczny dzięki udanej kombinacji składników. Aby nieco obniżyć kalorie, użyj niskotłuszczowej śmietany.
Składniki
- Grzyby - 100 g
- makaron - 100 g
- Olej roślinny - 1 art.
- śmietana - 60 ml
- bulion mięsny (lub warzywny) – 200 ml
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
- parmezan (tarty) – 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj grzyby i drobno posiekaj. Możesz użyć mrożonych.
Smaż grzyby przez 5-7 minut na oleju roślinnym.
Dodaj dowolną średniej wielkości kręconą pastę, taką jak penne lub fusilli. Wymieszać.
Wlej bulion mięsny lub warzywny, gotuj przez 20 minut, od czasu do czasu mieszając.
Dostosuj smak do soli i przypraw, następnie wlej śmietanę i gotuj danie przez kolejne 3 minuty.
Podawaj makaron na ciepło, posypany startym parmezanem i świeżymi posiekanymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy