dania główne 22.01.2022

gulasz po hiszpańsku

30 min
6 porcji
Gulasz po hiszpańsku
maria_lapina, stock.adobe.com
0

Wielu kojarzy Hiszpanię z gorącym flamenco, słonecznymi krajobrazami i oczywiście niezapomnianym jedzeniem. Proponuję rozpocząć znajomość kuchni narodowej już teraz, przygotowując przepyszny Hiszpański gulasz.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wędzone mięso, pikle, marchewkę, zieloną fasolkę, oliwki i oliwki.

Obierz cebulę i bardzo drobno posiekaj.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę, wędzone mięso i smaż na złoty kolor.

Dodaj marchewki, ogórki, koncentrat pomidorowy, mąkę i gorący bulion. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.

Dodaj oliwki, oliwki i zieloną fasolkę. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

Pieprz, sól, wyciśnij czosnek przez prasę i wyłącz. Gotuj gotowy gulasz pod przykryciem przez 15-20 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy