Ten przepis z pewnością spodoba się tym, dla których kotlety z kurczaka są zbyt suche i mdłe. Tylko trochę boczku – a teraz mięso mielone staje się bardziej soczyste, tłuste i aromatyczne. Radzę usmażyć je w jakiejś prostej panierce z mąki lub semoliny.
Składniki
- mielony kurczak - 500 g
- boczek - 100 g
- cebula - 0.5 kawałki
- papryka - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 1 rzecz
- mąka - 2 art.
- Manka (lub bułka tarta) – 5 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj boczek i cebulę. Lekko smażyć na złoty kolor i wysłać do mięsa mielonego.
Dodaj tam jajko, przyprawy i mąkę i wymieszaj.
Uformuj małe placki, zwiń semolinę lub bułkę tartą i usmaż z obu stron na patelni na średnim ogniu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy