dania główne 21.07.2023

szaszłyki z kurczaka w piekarniku na szaszłykach

40 min
4 porcje
Szaszłyki z serc z kurczaka w piekarniku na szaszłykach
tasha_lyubina, stock.adobe.com
0

Niezwykła wersja ulubionego dania. Tym razem grillujemy serca z kurczaka w piekarniku. Aby to zrobić, potrzebujesz żaroodpornych naczyń o odpowiednim kształcie. Na nim, jak na grillu, położymy nasze szaszłyki z sercami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj serca z kurczaka, włóż do miski i zalej wodą mineralną przez 20 minut.

Odcedź, lekko wyciśnij serca.

Dodaj sos sojowy, miód, chmiel suneli i sól. Wymieszaj, szczelnie przykryj i wstaw do lodówki na 6-8 godzin.

Moczyć drewniane szaszłyki w zimnej wodzie przez 15 minut.

Oczyść serca z resztek marynaty i nałóż na szaszłyki.

Ułóż półfabrykaty na prostokątnym kształcie, tak aby krawędzie szaszłyków znajdowały się na bokach, a serca zwisały swobodnie. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy