Niezwykła wersja ulubionego dania. Tym razem grillujemy serca z kurczaka w piekarniku. Aby to zrobić, potrzebujesz żaroodpornych naczyń o odpowiednim kształcie. Na nim, jak na grillu, położymy nasze szaszłyki z sercami.
Składniki
- serca z kurczaka - 1 kg
- sos sojowy - 3 art.
- miód - 2 art.
- chmiel-suneli - 1 łyżeczka
- sól - 1 łyżeczka
- woda mineralna (silnie gazowana) – 1,5 l
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj serca z kurczaka, włóż do miski i zalej wodą mineralną przez 20 minut.
Odcedź, lekko wyciśnij serca.
Dodaj sos sojowy, miód, chmiel suneli i sól. Wymieszaj, szczelnie przykryj i wstaw do lodówki na 6-8 godzin.
Moczyć drewniane szaszłyki w zimnej wodzie przez 15 minut.
Oczyść serca z resztek marynaty i nałóż na szaszłyki.
Ułóż półfabrykaty na prostokątnym kształcie, tak aby krawędzie szaszłyków znajdowały się na bokach, a serca zwisały swobodnie. Piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy