dania główne 22.01.2022

kotlety z królika

35 min
4 porcje
Kotlety z królika
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Smakosze doskonale wiedzą, jak wykwintne są dania z królika. Dotyczy to nawet najbardziej przyziemnych opcji. Przygotuj kotlety z tego delikatnego mięsa, a na pewno poczujesz ogromną różnicę!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filety z królika opłucz, osusz i pokrój w cienkie talerze.

Zawiń każdy kawałek w celofanową torbę, uderz młotkiem, solą i pieprzem.

Jajka posyp pieprzem, solą i ubij widelcem, aż będą gładkie.

Przesiej mąkę i wlej do szerokiego talerza.

Zwiń puste miejsca w mące, zanurz w cieście i połóż na rozgrzanej patelni z olejem.

Smażyć na szybkim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy