Smakosze doskonale wiedzą, jak wykwintne są dania z królika. Dotyczy to nawet najbardziej przyziemnych opcji. Przygotuj kotlety z tego delikatnego mięsa, a na pewno poczujesz ogromną różnicę!
Składniki
- Królik (filet) – 500 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- mąka - 4 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- masło - 80 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filety z królika opłucz, osusz i pokrój w cienkie talerze.
Zawiń każdy kawałek w celofanową torbę, uderz młotkiem, solą i pieprzem.
Jajka posyp pieprzem, solą i ubij widelcem, aż będą gładkie.
Przesiej mąkę i wlej do szerokiego talerza.
Zwiń puste miejsca w mące, zanurz w cieście i połóż na rozgrzanej patelni z olejem.
Smażyć na szybkim ogniu przez 4-5 minut z każdej strony.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy