Jako nadzienie do tej bułki używam najbardziej klasycznej smażonej marchewki. Okazuje się smaczny, soczysty i bardzo oryginalny. Możesz wziąć kilka kawałków mięsa naraz-na przykład filet z piersi i filet z uda lub po prostu wymieszać różne rodzaje.
Składniki
- pierś z indyka - 600 g
- marchew - 2 kawałki
- por - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj pory, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości na oliwie z oliwek.
Ułóż indyka w jednej warstwie, ubij i natrzyj przyprawami.
Rozłóż nadzienie, zwiń ciasną rolkę i zawiąż ją sznurkiem lub zaciśnij w specjalnej siatce.
Piecz roladę z indyka w piekarniku przez około 45-50 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy