dania główne 02.02.2022

Rolada z indyka z marchewką

1 godz. 0 min.
4 porcje
Rolada z indyka z marchewką
Marius, stock.adobe.com
0

Jako nadzienie do tej bułki używam najbardziej klasycznej smażonej marchewki. Okazuje się smaczny, soczysty i bardzo oryginalny. Możesz wziąć kilka kawałków mięsa naraz-na przykład filet z piersi i filet z uda lub po prostu wymieszać różne rodzaje.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Drobno posiekaj pory, zetrzyj marchewki i smaż do miękkości na oliwie z oliwek.

Ułóż indyka w jednej warstwie, ubij i natrzyj przyprawami.

Rozłóż nadzienie, zwiń ciasną rolkę i zawiąż ją sznurkiem lub zaciśnij w specjalnej siatce.

Piecz roladę z indyka w piekarniku przez około 45-50 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy