dania główne 22.12.2022

risotto z pieczarkami

50 min
4 porcje
Risotto z pieczarkami
Martin Rettenberger, stock.adobe.com
0

Risotto można przygotować z szeroką gamą dodatków. Na przykład z pieczarkami. Ten przepis ma kilka zalet jednocześnie. Po pierwsze, jest bardzo smaczny. Po drugie, niedrogie i niedrogie. I wreszcie, jest po prostu łatwy do przygotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki na talerze i smaż na oliwie z oliwek, aż płyn wyparuje.

Dodaj połowę masła, zrumień grzyby i odłóż na bok.

Na pozostałym maśle podsmaż cebulę i czosnek do miękkości.

Dodaj ryż i gotuj przez kolejne 3-4 minuty. Następnie wlej wino i gotuj, aż odparuje.

Stopniowo dodawaj bulion do chochli, gdy odparowuje.

Po zakończeniu bulionu dodaj grzyby do risotto.

Dobrze podgrzej wszystko razem, dodaj starty parmezan i zdejmij naczynie z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy