Risotto można przygotować z szeroką gamą dodatków. Na przykład z pieczarkami. Ten przepis ma kilka zalet jednocześnie. Po pierwsze, jest bardzo smaczny. Po drugie, niedrogie i niedrogie. I wreszcie, jest po prostu łatwy do przygotowania.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pieczarki na talerze i smaż na oliwie z oliwek, aż płyn wyparuje.
Dodaj połowę masła, zrumień grzyby i odłóż na bok.
Na pozostałym maśle podsmaż cebulę i czosnek do miękkości.
Dodaj ryż i gotuj przez kolejne 3-4 minuty. Następnie wlej wino i gotuj, aż odparuje.
Stopniowo dodawaj bulion do chochli, gdy odparowuje.
Po zakończeniu bulionu dodaj grzyby do risotto.
Dobrze podgrzej wszystko razem, dodaj starty parmezan i zdejmij naczynie z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy