Do tego przepisu potrzebujesz wiśni lub innych małych pomidorów. I oczywiście same udka z kurczaka. I jak to wszystko ugotować, aby było pięknie i równomiernie usmażone – Czytaj dalej w przepisie. Podawaj nogi z ziemniakami i ziołami.
Składniki
- udka z kurczaka - 6 sztuk
 - pomidory koktajlowe - 300 g
 - czosnek - 6 ząbki
 - rozmaryn - 1 gałązka
 - tymianek - 1 gałązka
 - przyprawy i przyprawy - 1 art.
 
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj udka kurczaka przyprawami i smaż ze wszystkich stron na złoty kolor.
Dodaj czosnek i połówki wiśni, wlej 100-150 ml wody i gotuj wszystko pod przykryciem przez kolejne 10-15 minut.
Po 5-7 minutach dodaj gałązkę rozmarynu i tymianku.
 czy podobał Ci się przepis?
 0 komentarzy