pierwsze dania 08.03.2022

okroshka z zielenią

25 min
4 porcje
Okroshka z ziołami
Aleksiej Filatow, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się z wami niezwykłym przepisem okroshki ze szpinakiem i całym zestawem innych warzyw. To łatwa, bezmięsna opcja dietetyczna. W razie potrzeby możesz dodać trochę tofu i sosu sojowego, aby uzyskać orientalne nuty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Cienko pokrój rzodkiewki i ogórki.

Pokrzywy i szpinak zalać wrzącą wodą przez 30-40 sekund i osuszyć.

Zmiel wszystkie zioła i zieloną cebulę, wymieszaj wszystko z musztardą i dopraw.

Napełnij okroshkę kwasem chlebowym i dodaj wodę według uznania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy