Dzisiaj chcę podzielić się z wami niezwykłym przepisem okroshki ze szpinakiem i całym zestawem innych warzyw. To łatwa, bezmięsna opcja dietetyczna. W razie potrzeby możesz dodać trochę tofu i sosu sojowego, aby uzyskać orientalne nuty.
Składniki
- ogórki - 300 g
- rzodkiewka - 200 g
- pokrzywa - 1 pęczek
- szpinak - 80 g
- Zieleń - 1 pęczek
- szczypiorek - 0.5 pęczek
- kwas - 1 L
- musztarda - 1 CZ. l.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Cienko pokrój rzodkiewki i ogórki.
Pokrzywy i szpinak zalać wrzącą wodą przez 30-40 sekund i osuszyć.
Zmiel wszystkie zioła i zieloną cebulę, wymieszaj wszystko z musztardą i dopraw.
Napełnij okroshkę kwasem chlebowym i dodaj wodę według uznania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy