Jeśli lubisz gęste i bogate zupy, ta marynata jest właśnie dla ciebie. Jest bardzo ciekawa sztuczka, która nadaje się również do innych pierwszych dań. Wystarczy zmielić część fusów blenderem i odesłać z powrotem do garnka.
Składniki
- bulion mięsny - 1.5 L
- jęczmień - 80 g
- ziemniaki - 4 kawałki
- ogórki kiszone - 4 kawałki
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- pomidory - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
- kurkuma - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dodaj jęczmień do wrzącego bulionu i gotuj prawie do miękkości. 10 minut przed końcem dodaj pokrojone ziemniaki.
Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Smażyć do miękkości.
Dodaj startego obranego pomidora i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty.
Gdy ziemniaki są ugotowane, wyślij smażone i pokrojone ogórki do zupy. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy