pierwsze dania 14.03.2022

gęsta marynata

45 min
4 porcje
Gęsta marynata
petrrgoskov, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz gęste i bogate zupy, ta marynata jest właśnie dla ciebie. Jest bardzo ciekawa sztuczka, która nadaje się również do innych pierwszych dań. Wystarczy zmielić część fusów blenderem i odesłać z powrotem do garnka.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dodaj jęczmień do wrzącego bulionu i gotuj prawie do miękkości. 10 minut przed końcem dodaj pokrojone ziemniaki.

Posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki. Smażyć do miękkości.

Dodaj startego obranego pomidora i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 2 minuty.

Gdy ziemniaki są ugotowane, wyślij smażone i pokrojone ogórki do zupy. Doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy