pierwsze dania 18.03.2022

zupa grochowa z wędzonkami i groszkiem

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zupa grochowa z wędzonkami i groszkiem rozdrobnionym
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Do klasycznej zupy grochowej z wędzonym mięsem wolę używać groszku. Jest to banalnie łatwiejsze i szybsze, ponieważ lepiej się gotuje. A jeśli chcesz jeszcze bardziej przyspieszyć proces, użyj powolnej kuchenki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Grubo posiekaj wędzone mięso i wszystkie warzywa. Opłucz posiekany groszek. Możesz go wcześniej namoczyć przez kilka godzin.

Włóż wszystko do miski wolnowaru, zalej wodą i dopraw.

Włącz program gotowania zup na godzinę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy