sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozą, grillowanym mięsem mielonym, rzodkiewką i rukolą

25 min
4 porcje
Sałatka z funchozą, smażonym mięsem mielonym, rzodkiewką i rukolą
A_Lein, stock.adobe.com
0

Świeża i obfita sałatka w stylu azjatyckim. Radzę użyć rukoli orzechowej. Da lekką gorycz i doskonale podkreśli subtelny aromat funchozy. Mięso mielone jest odpowiednie dla każdego: kurczaka, wieprzowiny, wołowiny, ryb lub mieszanki kilku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Mięso mielone smażyć na oleju roślinnym do miękkości.

Rozerwij rukolę rękami, pokrój rzodkiewkę.

Połącz funchozę, pieczone mięso mielone, rzodkiewki i rukolę.

W osobnym pojemniku połącz ocet ryżowy, sos Worcester, mielony imbir, sól i czosnek przepuszczony przez prasę.

Wlej powstały sos do sałatki i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy