Ten przepis jest dobry ze względu na swoją wszechstronność. Jako podstawę możesz wziąć absolutnie dowolne warzywa i warzywa liściaste-od sałaty po kędzierzawą kapustę. Drugim plusem jest to, że sałatka z awokado i suszoną żurawiną jest przygotowywana w ciągu zaledwie kilku minut.
Składniki
- Mieszanka sałatek - 140 g
- żurawina (suszone) – 60 g
- orzechy włoskie - 60 g
- awokado - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- olej sezamowy - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i dowolnie posiekaj sałatkę rękami.
Zalej żurawinę wodą przez kilka minut i osusz.
Posiekaj orzechy nożem i lekko opiekaj na suchej patelni, aby uzyskać smak.
Awokado grubo pokrój w kostkę i wrzuć sałatkę.
Do sosu wymieszaj oliwę z oliwek i olej sezamowy z przyprawami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy