Krewetki i awokado to połączenie, które od dawna jest nowym klasykiem. Ale nawet można go pokonać w sałatkach na różne sposoby. Na przykład dodaj kukurydzę, zioła i inne warzywa. Dzielę się moją ulubioną opcją!
Składniki
- krewetki - 300 g
- awokado - 1 rzecz
- pietruszka - 0.5 pęczek
- pomidory koktajlowe - 6 sztuk
- kukurydza - 1 Bank
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sok z cytryny - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz krewetki i usmaż je z obu stron. Dopraw do smaku i skrop sokiem z cytryny.
Pokrój awokado w kostkę, a wiśnie pokrój w kliny.
Dodaj kukurydzę i posiekane warzywa i wymieszaj.
Skrop sałatkę oliwą z oliwek.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy