Uwielbiasz babeczki z twarogiem? A może twoje dzieci i gospodarstwa domowe je uwielbiają? Następnie koniecznie wypróbuj ten przepis na babeczki z twarogiem z dyni. Oto moje ulubione ciasto, które zawsze dobrze i równomiernie się piecze.
Składniki
- Dynia - 150 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- twaróg - 250 g
- cukier - 1 szkło
- sól - 1 szczypta
- wanilina - 1 szczypta
- mielony cynamon - 0.5 łyżeczka
- proszek do pieczenia ciasta - 1.5 CZ. l.
- Olej roślinny - 100 ml
- mąka - 250 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj i ubij jajka z cukrem, solą i wanilią.
Zmiel twaróg przez sito lub ubij blenderem i dodaj do masy jajecznej. Wlej tam olej roślinny i ponownie ubij.
Zetrzyj dynię lub ubij w tym samym blenderze i wyślij do ciasta. Dodaj cynamon lub inne przyprawy do smaku i wymieszaj.
Przesiej mąkę proszkiem do pieczenia i delikatnie włóż do ciasta. Ponownie wymieszaj.
Włóż ciasto do foremek na maksymalnie 2/3 i piecz babeczki przez pół godziny w temperaturze 180 stopni.
Przed podaniem radzę posypać je cukrem pudrem i udekorować listkami mięty.