napoje 22.05.2023

kwas chlebowy z miętą w domu

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kwas chlebowy z miętą w domu
severga, stock.adobe.com
0

Kwas chlebowy ma wiele różnych opcji, które różnią się dosłownie wszystkim: przepisem, składnikami i metodą gotowania. Taki kwas chlebowy z miętą można łatwo przygotować w domu i będzie prawdziwym ratunkiem przed letnim upałem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj połowę mięty i cytrynę pokrojoną w plasterki.

Gotuj bulion przez 10 minut, schłodź do 50 stopni i zjedz.

Dodaj miód i mieszaj, aż się rozpuści.

Rozcieńczyć drożdże w ciepłej wodzie zgodnie z instrukcją i wlać do kwasu chlebowego.

Dodaj pozostałą miętę, przykryj gazą i pozostaw obrabiany przedmiot na 12-14 godzin w ciemnym miejscu w temperaturze pokojowej.

Butelkuj kwas chlebowy i pozostaw na kolejne 6-8 godzin.

Schłodzić gotowy napój.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy