Chaczapuri z ciasta francuskiego są dobre, ponieważ ciasto można wziąć gotowe. A potem nie musisz tracić czasu i wysiłku na jego ugniatanie, ponieważ nadal jest to zawód dla amatora. Dzielę się z Tobą podstawowym przepisem z serem w piekarniku.
Składniki
- ciasto francuskie - 500 g
- Suluguni - 200 g
- ser Adyghe - 200 g
- Brynza - 100 g
- jaja kurze - 1 rzecz
- masło - 20 g
- Zieleń - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj wszystkie rodzaje sera, posiekaj warzywa i wymieszaj z jajkiem i stopionym masłem.
Rozwałkuj ciasto i pokrój w kwadraty.
Umieść nadzienie na środku każdego z nich i zawiń rogi kopertą.
Piec chaczapuri z ciasta francuskiego w piekarniku przez 25 minut w 190 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy