Możesz smażyć pączki w trybie "smażenie " lub"Multipowar". Olej należy bardzo mocno podgrzać. Jego gotowość jest sprawdzana końcówką drewnianego szpikulca. Średnio smażenie jednej partii pączków zajmuje 3-4 minuty.
Składniki
- mąka - 2,5 szklanki
- twaróg - 200 g
- śmietana - 2 art.
- jaja kurze - 2 kawałki
- proszek do pieczenia ciasta - 1 łyżeczka
- cukier - 50 g
- sól - na czubku noża
- Olej roślinny - 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przetrzyj twaróg przez sito i wymieszaj ze śmietaną.
Dodaj cukier, sól, jajka i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Zagnieść ciasto i podzielić na małe kawałki, z których każdy ma okrągły kształt.
Wlej olej do miski multicookera, włącz tryb "smażenia" i poczekaj, aż wystarczająco się rozgrzeje.
Smażyć pączki na oleju na złoty kolor, ułożyć na ręczniku papierowym lub w koszu do głębokiego smażenia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy