pieczenie 18.03.2022

pączki twarogowe w powolnej kuchence

50 min
4 porcje
Pączki twarogowe w powolnej kuchence
IIIRusya, stock.adobe.com
0

Możesz smażyć pączki w trybie "smażenie " lub"Multipowar". Olej należy bardzo mocno podgrzać. Jego gotowość jest sprawdzana końcówką drewnianego szpikulca. Średnio smażenie jednej partii pączków zajmuje 3-4 minuty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przetrzyj twaróg przez sito i wymieszaj ze śmietaną.

Dodaj cukier, sól, jajka i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.

Zagnieść ciasto i podzielić na małe kawałki, z których każdy ma okrągły kształt.

Wlej olej do miski multicookera, włącz tryb "smażenia" i poczekaj, aż wystarczająco się rozgrzeje.

Smażyć pączki na oleju na złoty kolor, ułożyć na ręczniku papierowym lub w koszu do głębokiego smażenia.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy