Uwielbiam pizzę pepperoni za pikantny, pikantny smak tych kiełbas. A jeśli nie boisz się pikantnych potraw, radzę dodać trochę chili. Czytaj więcej, od przygotowania ciasta po wybór nadzienia, Czytaj dalej w tym przepisie!
Składniki
- kefir - 100 ml
- jaja kurze - 1 rzecz
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mąka - 3 art.
- sól - 1 szczypta
- sos pomidorowy - 3 art.
- ser - 80 g
- salami (pepperoni) – 80 g
- Chili - 1 rzecz
- papryka - 0.5 kawałki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj kefir, jajko i masło, sól i dodaj mąkę.
Ciasto wyłożyć na patelnię i posmarować sosem pomidorowym.
Ułóż krążki kiełbasy i oba rodzaje pieprzu. Posyp wszystko startym serem.
Gotuj pizzę pod przykryciem na minimalnym ogniu przez około 15 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy