A na deser mamy dziś pyszną Charlotte. Gotowanie w mleku jest bardzo proste. Wybierz wygodny kształt, uważnie obserwuj proporcje i piecz w nagrzanym piekarniku. Doskonały wynik gwarantowany!
Składniki
- jabłka - 300 g
- mąka - 220 g
- mleko (ciepły) – 100 ml
- jaja kurze - 3 kawałki
- cukier - 150 g
- sól - 0,25 łyżeczka
- proszek do pieczenia ciasta - 0,5 łyżeczka
- wanilina - na czubku noża
- Olej roślinny - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Ubij jajka z cukrem i solą na puszystą pianę.
Dodaj ciepłe mleko, olej roślinny, wanilinę i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj ciasto, aż będzie gładkie.
Jabłka obrać, posiekać i pokroić w drobną kostkę.
Wsyp jabłka do ciasta i jeszcze raz delikatnie wymieszaj.
Wyłóż formę papierem do pieczenia, wyłóż ciasto i spłaszcz.
Piecz Charlotte przez 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Piekarnik musi być rozgrzany.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy