Tę sałatkę można przygotować w kilka minut, zwłaszcza jeśli wcześniej ugotujesz i schłodzisz jajka. Najważniejsze jest dokładne Spuszczenie oleju ze szprotki, w tym celu najlepiej przenieść rybę na sito podczas krojenia wszystkich pozostałych składników.
Składniki
- szproty - 1 Bank
- jaja kurze (gotowane) – 4 kawałki
- rzodkiewka - 5-6 sztuk
- szczypiorek - 2-3 pióra
- koperek - 1 pęczek
- krakersy - 50 G
- śmietana - 2 art.
- majonez - 2 art.
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój każdy szprotek na 4 części, a jajka i rzodkiewki pokrój w kostkę.
Drobno posiekaj cebulę i koperek.
Wymieszaj przygotowane składniki w misce, dodaj grzanki.
Wymieszaj śmietanę z majonezem i dopraw sałatkę. W razie potrzeby posolić.
Podawaj sałatkę od razu, aż grzanki zostaną namoczone.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy