Nie lubisz Oliviera? Więc nie próbowałeś tego z mięsem przepiórczym! Delikatny filet drobiowy całkowicie zmienia zwykły smak sałatki. W połączeniu z apetycznymi warzywami okazuje się jednocześnie prosty i wyrafinowany. Taki Olivier można bezpiecznie podawać najbardziej kapryśnym gościom!
Składniki
- Przepiórka (gotowane) – 2 tusze
- ziemniaki (gotowany) – 200 g
- marchew (gotowane) – 2 kawałki
- zielony groszek (puszka) – 1 Bank
- ogórki (słone) – 150 g
- jaja kurze (gotowane) – 2 kawałki
- majonez - 200 ml
- koperek - 3 gałązki
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Oddziel mięso przepiórcze od kości i pokrój na małe kawałki.
Posiekaj marchewki, ziemniaki, ogórki i jajka. Staraj się ciąć, aby kostki były mniej więcej tego samego rozmiaru.
Zielony groszek wrzuć do durszlaka, opłucz i lekko osusz na ręczniku papierowym.
W głębokiej misce połącz ziemniaki, jajka, marchewkę, groszek, mięso przepiórcze i ogórki.
Sól, pieprz i dodaj majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką, aby nie zgnieść warzyw.
Połóż Oliviera na ładnym talerzu, posyp posiekanym koperkiem i podawaj.