sałatki 22.01.2022

Olivier z mięsem przepiórczym

25 min
6 porcji
Olivier z mięsem przepiórczym
0

Nie lubisz Oliviera? Więc nie próbowałeś tego z mięsem przepiórczym! Delikatny filet drobiowy całkowicie zmienia zwykły smak sałatki. W połączeniu z apetycznymi warzywami okazuje się jednocześnie prosty i wyrafinowany. Taki Olivier można bezpiecznie podawać najbardziej kapryśnym gościom!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel mięso przepiórcze od kości i pokrój na małe kawałki.

Olivier z mięsem przepiórczym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Posiekaj marchewki, ziemniaki, ogórki i jajka. Staraj się ciąć, aby kostki były mniej więcej tego samego rozmiaru.

Olivier z mięsem przepiórczym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Zielony groszek wrzuć do durszlaka, opłucz i lekko osusz na ręczniku papierowym.

Olivier z mięsem przepiórczym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

W głębokiej misce połącz ziemniaki, jajka, marchewkę, groszek, mięso przepiórcze i ogórki.

Olivier z mięsem przepiórczym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Sól, pieprz i dodaj majonez. Delikatnie wymieszaj sałatkę łyżką, aby nie zgnieść warzyw.

Olivier z mięsem przepiórczym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Połóż Oliviera na ładnym talerzu, posyp posiekanym koperkiem i podawaj.

Olivier z mięsem przepiórczym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy